Roofing Clips by Claerhout Aluminium

Quooker verruimt duurzaam assortiment met de Cold Water Filter
March 16, 2023

Het Roofing Clips dakrandsysteem bestaat slechts uit 2 delen: het basisprofiel en de sierlijst. Het basisprofiel laat toe de dakrand waterdicht af te werken. De sierlijst kan achteraf in de gewenste kleur op het basisprofiel geclipst worden. 

Tijdbesparend en hoog in rendement

Het basisprofiel is voorzien van voorgeponste, ovale gaten 6×16 mm en heeft een gevelaanslag. De rechtstreekse aansluiting van het membraan op de dakrand zorgt bovendien voor een aanzienlijke besparing op membraan toebehoren. 

Eenvoudig in verwerking en afwerking

Uitwerken van binnen- en buitenhoeken zijn handige hulpstukken voorzien. Het ‘easy corner’ hulpstuk schuift in het basisprofiel op de hoeken voor de perfecte verbinding. Dit betekent dus geen zaagwerk in de hoeken; een verstekzaag is niet nodig. Nadat de dakrand met het basisprofiel waterdicht is afgewerkt wordt de sierlijst op het basisprofiel geclipst. Deze sierlijst in ovengelakt aluminium is voorzien van een rotvrije thermoplastische rubber die voor een optimale klemming van dakmembraam zorgt.

Geen kans op lekkages, geen breuk of beschadiging van de ondergrond of muur

Het basisprofiel en de dakrand sluiten rechtstreeks op elkaar aan. Dit verlaagt het risico op lekkage, breuken of beschadiging van de ondergrond of muur. De binnen voegstukken met een lengte van 50 mm zorgen voor een waterdichte afwerking van de voegen.

Geschikt voor roofing dakbedekkingen van 4 mm – 5 mm

Het Roofing Clips systeem is geschikt voor roofing diktes van 4 tot 5 mm.
Max 2 laagdiktes bij overlappingen.

 

Plaatsing

 1. Bevestig het basisprofiel om de 300 mm gebruikmakend van de voorgeponste ovalen bevestigingsgaten. Laat steeds een uitzettingsvoeg van 3 mm tussen de basisprofielen.
 2. Gebruik de stootrand om het basisprofiel uit te lijnen tegen de bestaande spouwafdichting.
 3. Op de hoeken schuif je het easy corner hulpstuk in de 2 basisprofielen om de hoek te vormen.
 4. De dakbedekking aanbrengen op het basisprofiel zonder vast te branden op het basisprofiel. De roofing opwarmen (niet smelten !) zodat deze mooi vorm baar is op het basisprofiel. Het overlappende deel naast het basisprofiel mooi aansmelten op de onderste laag roofing om te verdichten. Max 2 laagdiktes bij overlappingen.
 5. De sierlijst van boven naar onder clipsen om de dakbedekking vast te klemmen. Best steeds clipsen bij opgewarmde toestand van de roofing. Respecteer opnieuw een uitzettingsvoeg van 3 mm. Positioneer de hoeken op de uiteindes en vervolgens clips je het hoekstuk naar beneden.
 6. De binnen voegstukken zijn onderliggend bij de voegen. De eerste sierlijst clipsen en daarna een verbindingsstuk op de voeg voor de helft inschuiven en daarna de volgende sierlijst over het verbindingsstuk mee clipsen.

Aandachtspunten

 • Laat steeds een uitzettingsvoeg van 5 mm tussen de basisprofielen.
 • Ook tussen de sierlijsten moet een uitzettingsvoeg van 3 mm voorzien worden.
 • Maximum 2 laagdiktes bij overlappingen.
 • Voor de sierlijsten geen stukken gebruiken kleiner dan 1 m.
 • Bij het eventuele inkorten van een sierlijst steeds de rubber 3cm meer inkorten zodat het verbindingsstuk erin kan,de rubber kan gemakkkelijk uitgeschoven worden om af te knippen, daarna terug 3 cm dieper inschuiven. (de rubber kan niet tussen het verbingsstuk geklemt worden)

Technische fiche

Inspiratievideo

Meer info of advies nodig over “Roofing Clips“?

U kan ons steeds telefonisch contacteren via +32 56 35 15 56 of vul ons contactformulier in.

Comments are closed.